Gyakran feltett kérdések

Közzétéve: 2016 02. 19. Szerző:Hány féle különböző terméket lehet párhuzamosan szedni ?

A termékeknek nincs mellékhatása és nem ‘ütik’ egymás hatását, de azért azt javasoljuk 3-4 féle gyógynövénynél ne szedj többet egyszerre. Amennyiben 2 féle terméket használsz, ezeket lehet párhuzamosan reggel + este mindkettőből 1-1 kapszulát szedni. Ha már 3 terméket vagy többet szedsz, akkor válaszd szét, és kétfélét szedj reggel, a többit este (pl. reggel Amla – Arjuna, este Shatavari vagy fordítva).

A Neem-et lehet párhuzamosan szedni más gyógynövényekkel ? Ha méregtelenít és minden kiürít a szervezetből , nem veszik el a gyógynövények jótékony hatása ?

Lehet párhuzamosan szedni a Neem-et más porokkal is. Érdemes ilyenkor szétválasztani és a Neem-et az egyik napszakban szedni (pl ajánlott reggel), míg a másik/többi gyógynövényt meg a másik napszakban (pl este) bevenni.

Arjuna szedése során újra megnövekedett a vérnyomás, mit lehet tenni ?

Az Arjuna hatása, hogy optimalizálja a vérnyomást, alacsony vérnyomás esetén növelve – magas vérnyomás esetén pedig csökkentve azt. A téli, hideg időszakban az erek összehúzódnak, ilyenkor megnövekedhet a vérnyomás. Ajánlott ilyenkor több magnéziumot és kálciumot bevinni, ez az arjunával együtt segít újra optimalizálni a vérnyomást.

Visszérre mit lehet tenni?

Az első és legfontosabb lépés: hideg-meleg vizes borogatást váltogatni. Második lépés: lábat felpolcolni. Harmadik lépés: lehet szedni mindehhez Triphalát, mert az segít visszaépíteni az érfalakat. Ennél részletesebben Ádám papával érdemes értekezni 🙂

Szemölcs kezelésére mi ajánlott ?

Belsőleg a Neem méregtelenítő kúrát javasoljuk, ezzel párhuzamosan külső kezelésnek pedig vérrehulló fecskefű alkalmazását.

Mit tegyünk epekő ellen ?

Minden reggel éhgyomorra igyuk meg a következő keveréket:

  • 1/2 citrom leve
  • 1 narancs leve
  • 8-12 csepp grapfruit mag kivonat
  • 1 csapott mokkáskanálnyi gyömbér por

Ezt az egészet keverjük bele egy pohár vízbe és igyuk meg.

Mit lehet tenni ha az Ashwagandha szedése álmosságot vagy kellemetlen izgalmi állapotot idéz elő?

Ha túl sok a szervezetnek az Ashwagandha, akkor álmosságot okoz, így ha ezt érzi, akkor csökkentse az adagot napi 1 kapszulára.
Sok vízzel bevéve pedig elkerülhető vagy megszűnik a kellemetlen izgalmi állapot.

Vas pótlásra a mézes mákon kívül készítményben mi lenne a javaslat?

Szinte mindenben van vas, így sokszor a problémát nem a vas bevitele okozza, hanem hogy a szervezet nem tudja feldolgozni a bekerült vasat. Ilyenkor érdemes sok C vitamint szedni, ez segíteni fog lebontani / beépíteni a vasat, illetve egyen sok zöldséget – a legtöbb zöldségben pl van vas, cékla, stb.
Esetleg lehet szedni Amlát, ami szerves C vitaminként nagymértékben elősegíti a vas hatékony felszívódását.

Vastagbél tisztító kúrára mit javasolunk?

Vastagbélre leghatékonyabban a Triphala szedése ajánlott az ayurvédikus gyógyászatban. A Triphaláról itt lehet olvasni bővebben.

Kimerültség esetén mi  javasolt?

Nőknek Shatavari, Férfiaknak Ashwagandha.

Izomsorvadás esetén mit lehet tenni ?
Izomsorvadásra az ashwagandha és brahmi együttes szedését alkalmazzák az ajurvédában. Az ashwagandha segíti az izmok regenerálódását, a brahmi meg az agyműködést serketni hogy javuljanak az izomszövetek reakciói.

Mit lehet tenni gyomorsav túltengés esetén ?
Triphala és nyugtató teák kombinációja ajánlott: napi két bögre (1reggel, 1este), pl levendula-, hibiszkus-, borsmenta- vagy bengali birs (bael) tea.