Buddha Yantra

Ha a Vasztu Shásztravasztu beosztas, azaz az indiai térrendezés szentírásait nézzük, akkor 3 szabályra lehetne azt mondani, hogy „Na, ezek a legfontosabb alapjai az egész rendszernek!”:

  1. észak és kelet legyen nyitottabb, mint a dél és nyugat
  2. észak-kelet legyen nyitott és tiszta
  3. a dél-nyugati sarok/falazat legyen derékszögű

Ez persze a mi általunk használt közép-európai építészet elveivel nem egyezik, főként a passzív házaknál, mégis otthonuk északi területének nyitottsága nagyon fontos az adott területen élő hölgyek szempontjából és az anyagiak viszonylatában is.

Sokszor látni azt házaknál, lakásoknál, hogy az északi terület zárt, vagy pl. azt, hogy ikerházaknál az északra zárt délre nyitott felei az épületeknek sokkal kellendőbbek a fordított verziónál, azaz a délre zárt és északra nyitottaknál. A magyar építészek zöme azt vallja délen legyen minden nyitott hogy minél több napsütést élvezzen a lakás/ház, illetve nyugaton is legyen sok ablak, ajtó stb hogy a délutáni napsugarakat is becsaljuk a házba. Szóval valószínű, hogy picit bibis az északi és nyugati területe az otthonunknak.

vaszati egtajakEzt zöldszínek használatával, utólagos ablaknyitással, vagy légies, könnyű zöld növények telepítésével lehet ellensúlyozni, vagy akár egy fantasztikus zöld Buddha yantra kinyomtatásával, bekeretezésével és az északi falunkra való felhelyezéssel. 🙂

Forrás: Bhakti KutirBuddha születésének a napja

Ár: 2,200 Ft
Kiszerelés: 18 x 18cm, 1 db
Kosár