Gurmar, a cukorbetegek és fogyókúrázók segítője

A Gurmar (latin nevén Gymnema sylvestre) Hindu nyelven azt jelenti „ a cukor elpusztítója”. Beállítja aGurmar vércukor működést, optimalizálva a vércukor szintet – ha valakinek túl magas a cukra, vagy éppen túl alacsony , mindkettőre jó. Kiváló kiegészítő fogyókúrázóknak, mert étvágycsökkentő, elnyomja az ételek édes ízét és ezáltal csökkenti a kísértést az elfogyasztásukra.

A homeopátiában is ebből a növényből állítják elő a vércukor szint kezeléséhez használt szert. Gyakorlatilag minden gyógyászati kultúra felfedezte már magának ezt a növényt.

A cukorbetegség fajtái és okozói:

Az 1-es típusú diabetes mellitus (más néven inzulinfüggő diabetes mellitus) egy autoimmun betegség, amelyet abszolút inzulinhiány okoz. Hátterében az áll, hogy a szervezet immunrendszere idegenként ismeri fel a saját sejtek egy részét, és autoimmun gyulladás következtében elpusztulnak a hasnyálmirigy inzulint termelő béta-sejtjei. Ez a diabétesz bármely életkorban előfordulhat, de leggyakrabban gyermek- és fiatal felnőttkorban jelentkezik. A betegek általában soványak, gyakori a jelentős fogyás a betegség megállapítása előtt. A tünetek gyorsan alakulnak ki, a betegek kezeléséhez inzulin szükséges. Kezeletlen vagy rosszul kezelt, súlyos esetben tartósan magas vércukorszinttel (hiperglikémia) és ketózissal járó életveszélyes állapot, az ún. ketoacidózisos kóma alakulhat ki. (wikipedia)

A 2-es típusú cukorbetegség (vagy korábban használt elnevezéssel késői kezdetű, felnőttkori vagy nem inzulinfüggő cukorbetegség, diabétesz mellitusz) kialakulásában több tényező is szerepet játszik. Alapja leggyakrabban az, hogy a szervezet által termelt inzulin nem tudja vércukorszint-csökkentő hatását megfelelő mértékben kifejteni, vagyis inzulinrezisztencia áll fenn. Ez általában a 30. életév után alakul ki arra genetikailag hajlamos és nem megfelelő életmódot folytató egyéneknél, ám napjainkban az elhízott gyermekek körében is egyre gyakoribb.

Cukorbetegség kezelése Nyugaton és az Ayurvéda világában

A vércukor szint problémát a nyugati orvoslásban hasnyálmirigy problémának tekintik. De Keleten ezt hasnyálmirigy ÉS máj problémának kezelik, ezért van rá gyógymód. Ha kicsit alul vagy túlműködik a hasnyálmirigy, de a máj rendben van, akkor a máj be tudja szabályozással állítani a vércukor szintet, hogy rendben működjön. A Gymnema sylvestre a májműködést is serkenti, segíti hogy ideális legyen az inzulin termelés, hogy jobban tudja a szervezetünk lebontani a glükózt a szénhidrátból, másrészt serkenti a májműködést olyan szempontból, hogy hatékonyabban tudja a vércukor tárolását véghezvinni. Innentől kezdve, bármilyen problémájú a cukorbetegség (alul vagy túlműködés) – a szabályozással együtt abban fog működni, hogy optimális legyen a vércukor szint.

Általános hatásai az Ayurvédikus megfigyelések alapján

 • Jó az inzulinrezisztenciára
 • Befolyásolja a várandósságot is, hiszen sokan azért nem tudnak teherbe esni mert inzulin rezisztenciával küzdenek
 • Optimalizálja a vércukor szintet azáltal hogy növeli a a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek mennyiségét
 • Serkenti a májműködést
 • Segít optimalizálni az inzulin termelést
 • Elnyomja az édes ételek ízét, és így csökkenti a vágyat is ezen ételek után
 • A cukorbetegség kezelésében és fogyókúrák kiegészítőjeként is kitűnően használható
 • Étvágycsökkentő és szénhidrát felszívódást gátló, szénhidrát anyagcserét szabályozó hatású, ezzel is segítve a fogyókúrázókat
 • Egészséges diéta keretein belül a Gurmar segíti a súlyvesztést
 • Elősegíti az egészséges koleszterin szint beállítását a szervezetben

Ayurvédikus megfigyelések alapján betegségek kezelésében használt

 • Cukorbetegség (diabétesz)
 • Inzulin rezisztencia
 • Vércukor szint problémák (mind alacsony mind magas esetén)
 • Diéta, fogyókúra, súlycsökkentés

Kiszerelés és adagolás:

Egy doboz tartalma: 80db kapszula, 1 kapszula nettó súlya 400mgr (+100mgr maga a kapszula)
Ajánlott adagolás: napi 2×1 kapszula étkezés előtt

Ár: 3,990 Ft
Kiszerelés: 80 kapszula
Kosár