Triphala – A belső tisztaság és jó emésztés fenntartója

A Triphala kapszula három gyümölcs (Emblica Officinalis, Terminalia Chebula és Terminália Belerica) szárított és őrölt, valamint egyenlő arányú keverékét tartalmazza.
Az indiai Ayurveda gyógyászat évszázadok óta alkalmazza a belső tisztaság és a jó emésztés fenntartására. Az indiai tradicionális kezelések egyik fő terméke.

Triphala szó jelentése is három gyümölcs:images

  1. Haritaki – Terminalia chebula
  2. Bibhitaki – Terminalia bellerica
  3. Amla – Emblica officinalis
  1. Haritaki – kiváló emésztés serkentő
  2. Bhibhitaki- táplálja a nyálkahártyákat, vértisztító hatású
  3. Amla, avagy indiai egres – magas C-vitamin tartalmú, fanyarságának köszönhetően a C-vitamin tartalma beivódik a belek nyálkahártyájába és folyamatosan adagolódik, nem ürül ki egyszerre.

A Triphala egy kiváló gyógynövény, ami nem csak tisztít, de serkenti is az emésztésünket és a szervezetünk legkülönfélébb szöveteinek tónusait is rendben tartja. Pl. megfigyelték, hogy extrém fogyásnál a triphalával kezelt páciensek bőre természetesen és arányosan zsugorodott a súlyvesztés mértékében. Vagy pl a herpesz kezelése is megoldható a triphalával. Ezüst kolloiddal együtt alkalmazva, sok-sok időre teljesen tünet mentessé teszi az embert a herpesz kínjaitól.

Itt olvashatsz még többet a Triphaláról.

Összetevők:

Tanninok, alkaloidok – szennozid, aszkorbinsav, bioflavonoidok, C-vitamin, mézgák.
A triphala felismert hatásai az Ayurveda szerint: Hashajtó, vértisztító, gyulladáscsökkentő, szélhajtó, nyálkaoldó, anti-oxidáns, anti-mikrobális. Bélműködés szabályzóhatású. A szervezetet megterhelő, erőteljes kihajtása helyett felerősíti a bél perisztaltikát és megkönnyíti az ürítést. Kiváló méregtelenítő hatású.

Indikációk:

Emésztés: Hagyományosan az emésztőtraktus egészségének fenntartására használják. Akkor alkalmazzák, ha nehézkes emésztés, székrekedés, puffadás, szélszorulás, gyomortáji fájdalmak, emésztési zavarok lépnek fel. Elősegítheti a fekélyek, gyulladások, aranyér és a gyomor- és bélrendszer általános kezelését.

Tüdő: Bőséges, áttetsző vagy fehéres köpettel járó köhögés esetén a Triphala elősegíti a hurut kiürülését és erősíti a tüdőt. Nátha, szénanátha és arcüreg-gyulladás esetén is hasznos.

Bőr: A vérben lévő méreganyagok jelenlétének gyanúja – bőrgyulladások, akne, kelések esetén a Triphalát az egész test méregtelenítésére használják. Ínygyulladás, vérző fogíny esetén szájöblítésre is használják.

Szem: A Triphalát régóta használják szemgyulladások – kötőhártya-gyulladás, árpa, szemhéjgyulladás kezelésére. Az oldatból készítsünk szemfürdőt.

Testsúly: Túlsúly, magas koleszterin és elhízás esetén alkalmazhatjuk a testsúly-helyreállító program részeként. Mivel az ízek kiegyensúlyozott arányban vannak jelen benne, túlzott étvágy és túlevés megelőzésére is használható.

Kontra indikációk:

Használata nem javasolt akkut hasmenés, terhesség valamint kóros soványság esetén.

Kiszerelés és adagolás:

Egy doboz tartalma: 80db kapszula, 1 kapszula nettó súlya 400mgr (+100mgr maga a kapszula, sok helyen csak a bruttó súlyt tüntetik fel, a kapszulákban pedig 250 vagy 390 mgr van, erre érdemes odafigyelni)
Ajánlott adagolás: napi 2 kapszula. A Triphala megfelelő bevitelének módszere az áztatás. Este két kapszula tartalmát beleöntjük egy pohár vízbe és reggelig ázni hagyjuk. Éhgyomorra leisszuk az alján lévő zaccról a vizet, majd újra ráöntünk egy pohár vizet és hagyjuk estig ázni a cuccot.  Este megint felkavarás nélkül megisszuk a vizet és a port is és elkezdünk egy újabb áztatást.

Ár: 3790 Ft
Kiszerelés: 80 kapszula
Kosár